KUTSAL HİNDİSTAN TOPRAKLARI - HOLY LAND OF INDIA

~*~*~*English is below the entry~*~*~*

Herkese Hare Krişna,

Hepinizi ruhsal Hindistan'ı yaşamak için esinlendirelim diye Bhakti yoga festivali ile ruhsal özlemlerimizin kalbi olan Mayapur ve Hindistan Aşk Festivalimizle ilgili gönderiler yapmaya başladığımızdan beri, Vrindavan'dan bahsetmemenin büyük bir haksızlık olacağına karar verdim.

Vrindavan Hindistan'da ki en kutsal topraklardan biri olmanın yanında ayrıca oldukça da turistik. Genel bir bakış açısından Vrindavan diğer herhangi sefalet çeken, bozulmuş eskiden kalma bir Hint kasabasının tarihi kalıntısı gibi görülebilir. Lakin sıradan biri bile zamanın gerisine gittiğiniz, basit olanı ama Krişna'yı barındırmanın yoğunluğu ve derin ruhsallığını yaşadığınız Vrindavan'nın farklı halini hissedecektir.

Vrindavan'ı bir seyahat rehberinin bakış açısından tanıtmadan önce, Vrindavan ruhsal tatlı meşgalelerin özü olarak adlandırılmayı hakediyor. Tüm dünyada binlerce savaş sürerken, tüm düşmüşlerin sığınağı, kötünün yok edicisi ve arayıştaki ruhların zevk vericisi olan tek bir Kişinin ikametgahı olan bir toprak var. İnsanlık bugün açgözlülük, kışkançlık, düşmanlık ve zalimliğin cayır cayır yanan ateşinin pençesine düştüğü halde, bırakın siz bu satırları okurken zihniniz ve ruhunuz gerçek Tanrı aşkınınının nektarlı damlacıklarını tadabileceğiniz ve bu maddi dünyanın ötesinde teselli bulabileceğiniz Vrindavan'a yol alsın. Tüm silahların sesleri, çığlıklar, roketler ve bombalar dursun ve görecek gözleriniz varsa, en azından gözlerinizin görmesi için arzunuz varsa ruhsal semanın kapıları önünüzde açılsın.

Belki bu yıl, ayrım gözetmeksizin herkesle birleşeceğiniz, yemeğinizi ve zaten bütünüyle Tanrı'dan başka kimseye ait olmayan bir toprağı, zorbalık için kavganın olmadığı ama belki zaten bildiğiniz ama paylaşma şansını yakalayacağınız ya da öğreneceğiniz dinin üzerinde Tanrı aşkı hakkında duyabileceğiniz Vrindavan'a gidecek kadar talihlisinizdir.

Özetle, burada paylaşacak bir Vrindavan keyifleri serisi olacak. Ama önce bu başka dünyanın neden görülmeye değer olduğunu anlayalım...

Tanrılığın Mutlak Şahsiyeti, Lord Şri Krişna yalnızca kişisel özellikleriyle değil ama aynı zamanda aşkın aktiviteleriyle de çekicidir. Böyle olmasının nedeni Mutlağın ismiyle, ünüyle, formuyla, meşgaleleriyle, maiyetiyle, özel eşyalarıyla ve diğerleriyle mutlak olmasıdır. Tanrı sebepsiz merhametinden ötürü bu maddi dünyaya iner ve bir insan gibi çeşitli aşkın meşgalelerini gerçekleştirir ki Ona cezbolan insanlar Tanrılığa geri dönebilecek hale gelsin. İnsanlar bazı birlikteliklerinde kişinin yalnızca değerli vaktini boşa harcadığını ve dünyevi doğanın üç niteliğine bağımlı hale geldiğini bilmeden olağan eylemlerde bulunan çeşitli kişiliklerin tarihleri ve hikayelerini duymaya doğal olarak eğilimlidir. Zaman harcamak yerine, kişi ilgisini Tanrının aşkın meşgalelerine çevirmekle ruhsal başarı elde edebilir. Kişi, Tanrının meşgalelerine dair öyküleri duymakla, önceden açıklandığı gibi Tanrılığın Şahsiyeti hakkında duyarak doğrudan Tanrının Şahsiyeti ile temasa geçer, dünyevi varlığın biriktirdiği tüm günahlar içten temizlenir. Bu şekilde tüm günahlardan arınmakla dinleyici yavaş yavaş sıradan birliktelikten kurtulur ve Tanrının vasıflarına cezbolur. Narada Muni bunu tam yerinde kendi kişisel deneyimiyle açıklamıştır. Tüm fikir, kişinin sadece Tanrının meşgalelerini duymakla Tanrının dostlarından biri olabileceğidir. Narada Muni ebedi yaşam, sınırsız bilgi ve sırrına erişilmez bir neşe sahibidir ve kısıtlama olmaksızın tüm maddi ve ruhsal dünyaları gezebilir. Kişi Şri Narada’nın önceki hayatında saf adananlardan (bhakti-vedantas) Tanrının aşkın meşgalelerini dinlediği gibi, bunları sadece doğru kaynaklardan dinlemekle hayatın en yüksek mükemmeliyetine erişebilir. Adananların birlikteliğindeki bu duyma süreci bu kavga (Kali) çağında özelikle önerilir.

Bhagavatam 1.5.26 açıklama, İlahi Lütuf A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

~*~*~*For english please read the rest of the entry~*~*~*

Hare Krishna to all,

Since we have started posting about our India Love Festival and Mayapur which is the heart of the bhakti yoga festival and our spiritual cravings, to inspire all to experience the spiritual India, I have decided that it will be great injustice not to talk about Vrindavan.

Vrindavan is not one of the most holy lands in India but also very touristic as well. From the common viewpoint, Vrindavan may seem as regular as any other poverty-stricken, deteriorated, historical reminder of a long standing Indian town. However, even the common man will feel the different mood of Vrindavan where you go back in time, where you live the simple but the profound spirituality and density of a land inhabiting Krishna.

Before introducing Vrindavan from the traveller's guide point of view, Vrindavan deserves to be entitled as the core of the spiritual mellows. While hundreds of wars are going on around the whole world, there is one land which is the residency of one Person who is the shelter for all the fallen, destroyer of the wicked and pleasure giver of the seeking soul. Although the humanity is entrapped in the blazing fire of greed, envy, enmity and brutality today in the name of God, let your mind and soul travel to Vrindavan where you can experience drops of nectar of real love of God and you will find solace beyond this material world as you read those lines. All the sounds of the guns, cries, shells and bombs cease and the doors of the spiritual sky discloses if you have the eyes to see, at least if you desire your eyes to see.

Maybe this year, you are fortunate enough to go to Vrindavan and hear about real love of God above religion where you will unite with everyone without discrimination, share your food and a land which as a wholebelongs to God but no onelse, where there is not fight for violance but where you will learn or maybe you already know but have the chance to share.

In summary, there will be a series of Vrindavan mellows we will share here. But, let's first have a glimspe of why this another world's worth seeing...

Lord Sri Krsna, the Absolute Personality of Godhead, is attractive not only in His personal features, but also in His transcendental activities. It is so because the Absolute is absolute by His name, fame, form, pastimes, entourage, paraphernalia, etc. The Lord descends on this material world out of His causeless mercy and displays His various transcendental pastimes as a human being so that human beings attracted towards Him become able to go back to Godhead. Men are naturally apt to hear histories and narrations of various personalities performing mundane activities, without knowing that by such association one simply wastes valuable time and also becomes addicted to the three qualities of mundane nature. Instead of wasting time, one can get spiritual success by turning his attention to the transcendental pastimes of the Lord. By hearing the narration of the pastimes of the Lord, one contacts directly the Personality of Godhead, and, as explained before, by hearing about the Personality of Godhead, from within, all accumulated sins of the mundane creature are cleared. Thus being cleared of all sins, the hearer gradually becomes liberated from mundane association and becomes attracted to the features of the Lord. Narada Muni has just explained this by his personal experience. The whole idea is that simply by hearing about the Lord’s pastimes one can become one of the associates of the Lord. Narada Muni has eternal life, unlimited knowledge and unfathomed bliss, and he can travel all over the material and spiritual worlds without restriction. One can attain to the highest perfection of life simply by attentive hearing of the transcendental pastimes of the Lord from the right sources, as Sri Narada heard them from the pure devotees (bhakti-vedantas) in his previous life. This process of hearing in the association of the devotees is especially recommended in this age of quarrel (Kali).

Bhagavatam 1.5.26 purport by His Divine Grace A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada

0 yorum:

Copyright © 2008 - Hare Krishna Turkey - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template