MUTFAK DİNİ - KITCHEN RELIGION


~*~*~*English is below the entry~*~*~*

Şimdiye kadar size Prabhupada’yı tanıtmaya çalıştım ama siz kendiniz de onunla tanışabileceğiniz için öz yaşam öyküsüne, çalışmalarına, yüceliklerine, merhametine, şefkatine, arkadaşlığına, kusursuz ruhsal rehberliğine, yaşam anılarına ve daha fazlasına buradan bakabilirsiniz,
http://harekrishnaturkiye.blogspot.com/search/label/A.C.%20Bhaktivedanta%20Swami%20Prabhupada

Gerçek ruhsal platformda olan Tanrının hakiki ve saf Vaişnava adanmışı asla ölmez, bu yüzden onun ebedi meşgaleleri de sonsuza dek devam eder, öyleyse bizde bunları paylaşmaya ve daha fazlasını duymaya devam edeceğiz.

Aşağıda Srila Prabhupada’nın ebediyen var olan ruhsal yolculuğunda sadece bir bölüm olan Batı’da ruhsallığın başladığı zamanlarda kendisi tarafından Amerika’da tanıtılmış bir “Pazar Aşk Ziyafeti”ne dair Prabhupada’dan bir alıntı bulacaksınız. Prabhupada bize her şeyin Amerika’da nasıl başladığına kısa bir bakış atma olanağı sunuyor. Başlattığı Hare Krishna hareketi onun başlattığı Pazar Aşk Ziyafeti’ne çok şey borçlu. Neden, tahmin edin bakalım?


Prabhupada: “Bu hareketi yalnızca aşk ziyafetiyle başarılı yaptım. Hare Krişhna’yı duymak için gelmediler. Aşk ziyafeti için geldiler. En başından beri, ben 26 İkinci Cadde’deyken her Pazar en az 200 insana güzel yiyecekler veriyordum. Günlük olarak en az 15, 20’den fazla. Kendim pişiriyordum. Benim hareketimin başlangıcı bu.” (Srila Prabhupada, Oda sohbetleri – 10 Aralık 1976, Hyderabad)

Yukarıdaki alıntıdan hepimiz Prabhupada’nın ne kadar alçakgönüllü olduğunu anlayabiliriz çünkü kendisi mutfak kültüründen çok daha fazlasını Batı’ya getiren tek kişi. Bir Vaisnava, tek bir Krişna bilinçli insan yapmayı başaramayan birçok Hintli yogi ve sözde swaminin ardından Lord Caitanya’nın evrensel kültür ve felsefesini batıya getiren kişi o. Prabhupada özgeci bir şekilde tüm dünyayı 12 kez dolaşarak ve tüm yaşamı ile ruhunu Lord Caitanya’nın mesajını yaymaya adayarak tüm dünyaya Krişna bilincini tanıttı. Onun ruhsal uygulamalarında ve rehberlikte kusursuz olduğunu bilen ve bir manevi öğretmen olarak ruhsal yetki ve sıfatlarından şüphesi olmayan insanlardan ve takipçilerinden başka dünya çapında akademisyenler de Vaisnava kültürünün yetkin bir temsilcisi, dünyaca tanınan bir Sanskritçe alim olarak bilir.


~*~*~*For english please read the rest of the entry~*~*~*

I have already tried to introduce Prabhupada to you but you can meet him yourself so you can check out His life biography, works, glories, mercy, compassion, friendship, spotless spiritual guidance,life memories and much more at
http://harekrishnaturkiye.blogspot.com/search/label/A.C.%20Bhaktivedanta%20Swami%20Prabhupada


A bona fide and pure Vaisnava devotee of the Lord who is on the real spiritual platform never dies that’s why his eternal pastimes continue forever, so we will keep sharing them and hearing more.

Below is a “Sunday Feast” quote from Srila Prabhupada about an event which was introduced by himself in Amerika at the time of starting of spirituality of the West, which is only a part in His eternally existing spiritual journey. Prabhupada gives us a glimpse of how everything started in Amerika.The Hare Krishna movement that he started owes much to Sunday Love
Feast that he initiated. Guess why?

Prabhupada: “I made this movement successful simply by love feast. They did not come to hear Hare Krishna. They came for love feast. From very beginning, when I was in 26 2nd Avenue, every Sunday I was giving nice foodstuff, at least 200 men. Daily at least more than 15, 20. I was cooking myself. That is the beginning of my movement.” (Srila Prabhupada, Room Conversation -- December 10, 1976, Hyderabad)

From the above quote, we can all understand Prabhupada’s modesty because he himself is the only person who has brought much more than the kitchen culture to the West. He is the one has brought the universal culture and philosophy of Lord Caitanya to the west after many Indian yogis and so called swamis who couldn’t even manage to make one Vaisnava, one single Krishna conciouss person. Prabhupada introduced Krishna conciousness to the whole world selflessly travelling around the whole world for 12 times and dedicating his all life and soul to spread the message of Lord Caitanya. Apart from the people and his followers who know him that he is perfect in his spiritual practices, at guidance and have no doubt of his spiritual credentials as a spiritual master, he is a reowned Sanskrit scholar accepted as an authorized representative of Vaisnava culture by academics around the world as well.

0 yorum:

Copyright © 2008 - Hare Krishna Turkey - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template