KARTİK FESTİVALİ-DAMODAR

***English text is included below Turkish***

Bu ay Damodara masa olarak da bilinen Kartik ayı. Önümüzde bir sürü diğer şaşırtıcı derece harika festivalleri gözler önüne serecek bir festival ayı uzanıyor.

“Bu törensel işlevlerin en önemlilerinden birine de Urja-vrata denir. Urja-vrata Kartik (Ekim-Kasım) ayında gözlenir; özellikle Vrindavan’da Tanrıya Damodar formunda yapılan tapınak ibadeti için belli bir program vardır. “Damodara”, Krişna’nın annesi Yaşoda tarafından iplerle bağlanmasına atıfta bulunur. Tıpkı Lord Damodar’ın adananlarına çok değerli olduğu gibi Damodar ya da Kartik olarak bilinen ayın da onlar için çok değerli olduğu söylenir.

Kartik ayında Urja-vrata süresince yerine getirilen adanmışlık hizmetinin özellikle Mathura’da gerçekleştirilmesi özellikle tavsiye edilir. Bu sistem hala bir çok adanan tarafından takip edilir. Mathura ya da Vrindavan’a giderler ve orada Kartik ayı boyunca özellikle bu dönemde adanmışlık hizmeti gerçekleştirmek üzere kalırlar. Padma Purana’da şöyle denir, “Tanrı bir adanana özgürlük ya da maddi mutluluk bahşedebilir, fakat özellikle Kartik ayı süresince Mathura’da gerçekleştirilmiş biraz adanmışlık hizmetinden sonra adananlar yalnızca Tanrı’ya saf adanmışlık hizmetine erişmeyi isterler.” Açıklaması, Tanrının adanmışlık hizmetini bu konuda ciddi olmayan insanlara bahşetmediğidir. Fakat Kartik ayında ve Hindistan’ın Mathura sınırları içersinde, düzenleyici ilkelere göre adanmışlık hizmeti gerçekleştiren böylesi gayri ciddi kişiler bile çok kolaylıkla Tanrı’nın kişisel hizmetiyle ödüllendirilirler.” (Srila Prabhupada-Adanmışlık Nektarı, Bölüm12).

Krişna’nın kutsal toprakları hacıların, tüm düşmüş koşullu ruhların ve yollarını kaybetmiş ziyaretçilerin ve onları Krişna’nın evine çeken milyonlarca kandilin yollarını aydınlattığı en büyüleyici haliyle cennetlerden ve yeryüzünden bir çok ruhu karşılıyor olacak. Hare Krishna adananları bir kez daha Prabhupada’nın sizlerin hepinizi bu ayların en kutsalında tüm iyi amellerimizi kat be kat arttırmaya davet ettiği evinde toplanıyor olacak. Deniz aşırı seyahat edemeyecek olabilirsiniz ama evinizde Krişna’yı hatırlayarak sırf bir mum yakmakla, çeşitli sanat formlarında betimlenen Onun güzel formunu sadece görmekle, yalnızca Onun yüceliklerinin şarkılarını söyleyerek ve Onun isimlerini zikrederek, Onun saf adananı ve hizmetkarı Prabhupada’dan Onun hakkında okuyup duymakla koltuğunuzdan bile Krişna’ya hizmetin en yüksek kazançlarına sahip olacaksınız.

Bağlantıda kalın, bu bizlerin birbirimize Krişna’yı hatırlatmak ve içten dualarınızla tüm dünyanın faydasına kat be kat etkileri sadece size değil fazlasıyla tüm dünyanın geri kalanına da yetecek bir sunu olarak Onun için bir mum yakmak üzere birbirimize esin kaynağı olacağımız daha birçok gönderimizin olacağı hizmet & paylaşım ayı Kartik.

Hepinize Hare Krishna!

***Please Read Below for English***

This month is the month of Karttik known as Damodara maas as well. A festival month lies ahead of us, which will be unfolding many other surprisingly wonderful festivals.

"One of the most important of these ceremonial functions is called Urja-vrata. Urja-vrata is observed in the month of Karttika (October-November); especially in Vrndavana, there is a specific program for temple worship of the Lord in His Damodara form. "Damodara" refers to Krsna's being bound with rope by His mother, Yasoda. It is said that just as Lord Damodara is very dear to His devotees, so the month known as Damodara or Karttika is also very dear to them.

"The execution of devotional service during Urja-vrata in the month of Karttika is especially recommended to be performed at Mathura. This system is still followed by many devotees. They go to Mathura or Vrndavana and stay there during the month of Karttika specifically to perform devotional services during this period. In the Padma Purana it is said, "The Lord may offer liberation or material happiness to a devotee, but after some devotional service has been executed, particularly in Mathura during the month of Karttika, the devotees want only to attain pure devotional service unto the Lord." The purport is that the Lord does not award devotional service to ordinary persons who are not serious about it. But even such unserious persons who execute devotional service according to the regulative principles during the month of Karttika, and within the jurisdiction of Mathura in India, are very easily awarded the Lord's personal service." (Srila Prabhupada in NOD chap. 12)

The holy land of Krishna will be welcoming many souls from the heavens and Earth in its most enchanting form with millions of candles enlightening the way of the pilgrims, all the fallen conditioned souls and visitors who have lost their ways, and drawing them to the house of Krishna. Hare Krishna devotees will be gathering once again in Prabhupada's Home where he invites you all to multiply all our good deeds in this most holy of the months. You may not be able to travel overseas but there're many means of service, just by lighting a candle at your home remembering Krishna, just by seeing His beautiful form depicted in various forms of art, just by singing His glories and chanting His names, hearing and reading about Him from His pure devotee & servant Prabhupada’s mouth you will get the highest benefits of serving Krishna even from your seat.

Stay tuned, this is the month of Kartik, serving & sharing where we'll have a lot more to post to remind each other Krishna and to inspire each other to light a candle as an offering to Him for the benefit of the whole world whose multiplied benefits would not just be enough for you but enough for all the rest of the world by your sincere prayers.

Hare Krishna to you all!

 

0 yorum:

Copyright © 2008 - Hare Krishna Turkey - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template