KARTİK GÜNLÜĞÜ 2-KARTIK DIARY 2

***English text is included below Turkish***

Kartik ayı Damodar maasa başladı bile. Bu ay içersinde önerilen adanmışlık hizmeti Damodar Aştaka şarkısının okunmasını,, Srimad Bhagavatam’dan ya da Krişna kitabından Damodar lilalarının (meşgalelerinin) okunmasını, en az bir kaç ekstra Hare Krişna Maha Mantrasının zikredilmesini ve (Krişna’nın en sevgilisi kutsal bitki) Tulsi seva (tulasiye hizmeti) içeriyor.İtalik

Srila Bhaktivinoda, Satyavrata Muni’nin Damodaraştaka Duaları için şu açıklamada bulunmuştur: Kartik-vrata’nın gözlenmesi Vaişnavalar için en önemli şeylerden biridir. Bu ay süresince gözlenen bu vrataya, niyama-seva denir. Kişi ghee (arıtılmış tereyağ) ya da susam tohumu yağıyla doldurulmuş parlak lambalar yakmalı ve bunları şu yerlere – Tanrının tapınağına, tulsi bitkilerinin tabanının etrafına ve havaya- yerleştirmelidir. Kartik ayı içerisinde kişi sadece Krişna Prasad (öncelikle Tanrıya sunulmuş kutsal yiyecek, Tanrının merhameti) yemelidir. Aşırı yemek ve aşırı uykudan feragat etmelidir. Prasadamı onurlandırdıktan sonra Vaişnavaların eşliğinde Srimad Bhagavatam’ın başı çektiği yazınları dinlemeli ya da okumalıdır. Sürekli bir harinam-kirtan ve smarana olmalıdır. Bu gibi düzenlemelerin gözlemleyerek tüm ayın geçirilmesiyle kişi Krişna-kathaya dalmalıdır.

DAMODARAŞTAKA ŞARKISINI HER GÜN HARE KRISHNA TURKEY ADRESİNDE DİNLEYEBİLİR ve  KRİŞNA’YA BİR MUM SUNARAK, ONU HATIRLAMAKLA ve YÜCELİKLERİNİ DİLLENDİRMEKLE BU AYIN İYİLİKLERİNİ KATLAYABİLİRSİNİZ.


***Please Read Below for English***

Kartik month or damodar maas has already started. The devotional service recommended for this month includes—daily reciting the Damodar Astak, reading Damodar Lila from Srimad Bhagvatam or Krsna Book, Bhagavat Gita, chanting at least few extra rounds of Hare Krishna Mahamantra and Tulsi seva.

Srila Bhaktivinoda has commented as follows on the Damodarastaka Prayers by Satyavrata Muni: The observance of the Karttika-vrata is one of the most important things for the Vaisnavas. That vrata which is observed during this month is called niyama-seva.  One should light brilliant lamps filled with either ghee or sesame-seed oil, and place them in these places - in the Lord's temple, around the base of tulasi plants, and in the sky.  During the month of Kartika, one should eat only Krsna prasad.  One should renounce excessive eating and sleeping.  After honouring prasad, one should hear or recite scriptures headed by Srimad Bhagavatam in the company of Vaisnavas.  There should be incessant harinama-kirtana and smarana.  Thus passing the entire month in observance of such regulations, one should stay absorbed in Krsna-katha." 

YOU MAY LİSTEN TO DAMODARASTAKA PRAYERS EVERYDAY FROM HARE KRISHNA TURKEY and MULTIPLY THE GOOD DEEDS OF THIS MONTH REMEMBERING KRISHNA and PRAISING HIS GLORIES BY OFFERING HIM A CANDLE.

 

0 yorum:

Copyright © 2008 - Hare Krishna Turkey - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template