VRINDAVAN KEYİFLERİ IV-VRINDAVAN MELLOWS IV


~*~*~*English is below the entry~*~*~*

Vrindavan'a yolculuğumuzda, daha önceki gönderilerimde bahsettiğim güzel bir tapınağın, Krişna-Balaram Mandir'in avlusunda tüylerimizi diken diken eden güzel kirtanlar söyleyerek ve rüya gibi festivallere katılarak epey zaman geçireceğiz. Bu gönderide Mandir'den fotoğraflar görebilirsiniz. Çiçek petalleri ile dolu bir havuz, üzerinde Krişna'nın en güzel deiti formlarından biriyle küçük bir sandal ya da daha önce muhtemelen hiç görmediğiniz diğer birçok inanılmaz şey sizi Vrindavan'da büyüleyecek.



Prabhupada'nın Vrindavan'da kurduğu Krişna Balaram tapınağında Şri Şri Gaura Nitai, Şri Krişna-Balaram ve Şri Şri Radha-Syamasundara deitileri var. Srila Prabhupada Lord Caitanya ile Lord Nityananda'nın Lord Krişna ile Lord Balaram'dan farksız olduğunu dünyaya göstermek istedi. Tanrı gücü herşeye yettiğinden sınırsız isimleri ve formları var ama hepsi bir ve Krişna. Komplekste saf vejeteryan restoranıyla uluslarası bir misafir evi ve Uluslararası Bhaktivedanta Swami Gurukulu (6-16 yaş çocuklar için bir okul) da var.


14 Kasım 1977'de Srila Prabhupada seven öğrencileri kirtan yaparken çevrelenmiş bir şekidle samadhiye girdi. Krişna Balaram Mandir'in önünde bulunan Onun samadhisi ve içinde Prabhupada'nın birçok şahsi eşyasını barındıran yaşadığı ev de halka açıktır. Srila Prabhupada'nın çok özel bir diğer odası da yakın civarda görülebilecek en önemli tapınaklardan biri olan Radha Damodar tapınağı içindedir.

Yalnızca Prabhupada'nın merhametiyle Vrindavan-dham'da Krşna'nın hizmetiyle meşgul olmaya iznimiz oldu; bu yüzden bu çabalarımızda doğru rehberlik için onun nilüfer ayaklarında saygıyla eğilerek dua ediyoruz. Srila Prabhupada ki jaya!

Dhruva Maharaj das'ın "Vrindavan dhama ki jaya!" adlı kitabından uyarlanmıştır.


~*~*~*For english please read the rest of the entry~*~*~*

On our journey to Vrindavan, we will spend lots of time singing beautiful, hair standing kirtans and attending dream-like festivals in the court yard of a beautiful temple, Krişna-Balaram Mandir which I've mentioned before in our previous posts. You may see some photos from the Mandir in this post. An amazing pool filled with flower-petals, a small boat with one of the most beautiful Deiti forms of Krişna or many other incredible things you probably have never seen before, will enchant you in Vrindavan.

In the Krishna Balaram temple established by Prabhupada in Vrindavan are the Deities of Şri Şri Gaura-Nitai, Şri Krişna-Balaram, and Şri Şri Radha-Syamasundara. Srila Prabhupada wanted to show the world that Lord Caitanya and Lord Nityananda are nondifferent from Lord Krişna and Lord Balaram. Since God is omnipotent, He has unlimited names and forms but all are one and Krişna. The complex includes an international guest house, with a pure vegetarian restaurant, and the Bhaktivedanta Swami International Gurukula (a school for children ages 6-16).

On November 14,1977, Srila Prabhupada entered samadhi while surrounded by loving disciples performing kirtan. His samadhi tomb, located just in front of the Krişna-Balaram Mandir, as well as the house in which he lived and which contains many of his personal items, are open to the public. Prabhupada's very special room in one of the most important temples in Vrindavan, Radha Domadar temple is within the close district.

Only by his mercy we have been allowed to engage in Krişna's service in Vrindavan-dham; therefore we bow down to pray at his lotus feet for proper guidance in this endeavour. Srila Prabhupada ki jaya!

Adapted from the book "Vrindavan dhama ki jaya!" by Dhruva Maharaj das.

0 yorum:

Copyright © 2008 - Hare Krishna Turkey - is proudly powered by Blogger
Smashing Magazine - Design Disease - Blog and Web - Dilectio Blogger Template